Kliniekarts Nina Lansdorp promoveert!

nina-postimage.jpg

 

Onze kliniekarts Nina Lansdorp promoveert vandaag!! En daar zijn we heel erg trots op!

De afgelopen vier jaar heeft Nina binnen Da Vinci Kliniek en het Amsterdam UMC de kans gekregen om te promoveren binnen de hyperbare geneeskunde.

Het onderwerp van haar proefschrift is “Hyperbaric Oxygen Therapy, a novel treatment approach for perianal Crohn’s disease.

De centrale onderzoeksvraag binnen haar proefschrift was om te onderzoeken of hyperbare zuurstoftherapie werkzaam, haalbaar en veilig ingezet kan worden bij de behandeling van perianale complicaties van de ziekte van Crohn. Specifiek gaat het om perianale en rectovaginale fistels, en metastische ziekte van Crohn.

Belangrijkste conclusie binnen het onderzoek is dat voor perianale fistels bij patiënten waar andere therapieën gefaald hebben, positieve resultaten gezien werden twee maanden na het afronden van hyperbare zuurstoftherapie. Bij metastatische Crohn kan de behandeling een aanvulling zijn en voor rectovaginale fistels werd geen effect gevonden. Verder onderzoek is nodig voordat deze behandeling in de praktijk toegepast kan worden.

Het onderzoek heeft duidelijk laten zien dat hyperbare zuurstoftherapie een rol kan spelen in moeilijk te behandelen complicaties van de ziekte van Crohn. Complicaties die veel invloed hebben op de kwaliteit van leven van de patiënt.

Hyperbare zuurstoftherapie kent in Nederland verschillende indicaties onder andere op het gebied van de behandeling van late bestralingsschade en diabetische voetwonden.

De afdeling MDL/Chirurgie van het Amsterdam UMC gaan nieuw onderzoek initiëren naar aanleiding van de onderzoeken van Nina.

VESTIGINGEN

Da Vinci Kliniek heeft 5 vestigingen in Nederland.

Bekijk hier onze vestigingen en de contactgegevens per vestiging.