In de hyperbare kamer


Bij de hyperbare zuurstofbehandeling ademt de patiënt 100% zuivere medicinale zuurstof in waarbij hij/zij in een drukcabine zit (de hyperbare kamer).

De hyperbare kamer is een afgesloten ruimte waarin “vliegtuigstoelen” staan opgesteld. Hierin kunt u gedurende de behandeling comfortabel zitten. Indien zitten in een van deze stoelen niet mogelijk is, neemt u in een bed of rolstoel plaats in de cabine.
De behandelsessie

Zodra iedereen heeft plaatsgenomen, gaan de deuren van de hyperbare kamer dicht en wordt begonnen met de drukopbouw. Zodra de kamer op druk is, worden de neusmondmaskers en zuurstofkappen opgezet. Tijdens de hele behandeling wordt u in of buiten de kamer begeleid door een medewerker.

U voelt al snel de druk op uw oren toenemen. Van tevoren krijgt u uitleg over hoe u de oren moet “klaren”. Dit is een handeling die u moet verrichten om de druk in uw middenoor gelijk aan de omgevingsdruk te maken. Lukt het klaren even niet? Geen probleem. U steekt uw hand even op en we wachten tot uw oren geklaard zijn voordat we verder gaan.

Door de hyperbare kamer onder druk te brengen zal de hoeveelheid zuurstof in slecht doorbloede gebieden fors toenemen. De hoogte van deze druk is 2.5 bar. Deze druk komt overeen met de druk op 15 meter diepte onder water. Tijdens de behandeling kunt u TV kijken, muziek luisteren of lezen.  Slapen is niet toegestaan.VESTIGINGEN

Da Vinci Kliniek heeft 6 vestigingen in Nederland.

Bekijk hier onze vestigingen en de contactgegevens per vestiging.