Hyperbare zuurstoftherapie bij patiënten met Long-Covid

long-covid-1200x801.jpeg

Op 12 juli jl. is in “Scientific Reports” (Nature portfolio) een randomized controlled trial gepubliceerd voor de behandeling van Long-COVID patiënten: https://www.nature.com/articles/s41598-022-15565-0

De uitkomst van dit onderzoek laat een positief effect zien op cognitieve functies ten opzichte van de placebogroep. Dit is een belangrijke ontwikkeling in het zoeken naar wetenschappelijk bewijs voor de mogelijke behandeling van Long-COVID met hyperbare zuurstoftherapie.

 In Nederland is de indicatie momenteel nog niet erkend. Da Vinci Kliniek is echter van mening dat met de publicatie van deze studie een basis is gelegd om uit te zoeken of onder bepaalde condities ook in Nederland behandeling mogelijk is. Hierover vindt momenteel overleg plaats met betrokken instanties binnen VWS, de NZA, het ZiN en de zorgverzekeraars.

 Het bestuur van Da Vinci Kliniek, evenals de overige leden van de Nederlandse Vereniging voor Hyperbare Geneeskunde (NVvHG), voelen de urgentie om de behandeling mogelijk te maken voor patiënten met Long-COVID in Nederland en doet er alles aan om dit op korte termijn te realiseren. Helaas kan tot die tijd hyperbare zuurstoftherapie niet regulier worden aangeboden. Zodra hierin verandering optreedt zullen wij dit bekendmaken.

 Voor eventuele vragen verzoeken wij u een mail te sturen naar info@davincikliniek.nl

 

VESTIGINGEN

Da Vinci Kliniek heeft 6 vestigingen in Nederland.

Bekijk hier onze vestigingen en de contactgegevens per vestiging.