HYPERBARE
ZUURSTOFTHERAPIEInloopspreekuur

Bent u in het verleden bestraald en heeft u klachten in het bestraalde gebied?
Meld u nu aan voor het volgende inloopspreekuur en ontvang vrijblijvend advies over de behandelmogelijkheden die wij voor u zien.

AANMELDEN

WAT IS HYPERBARE ZUURSTOFTHERAPIE

wondgenezing wondzorg chronische wond

Hyperbare zuurstoftherapie is een therapie die wordt ingezet om zuurstoftekort in beschadigd weefsel op te heffen. Dit zuurstoftekort kan onder andere optreden bij patiënten met complexe wonden en patiënten met klachten na bestraling. 

De therapie zorgt ervoor dat het zuurstoftekort in beschadigd weefsel wordt opgeheven, nieuwe bloedvaatjes worden aangemaakt en de cellen die van belang zijn voor het herstel verbeteren.

Indien er sprake is van een bacteriële infectie helpt hyperbare zuurstof het lichaam deze infectie te bestrijden en kan het de werking van bepaalde antibiotica verbeteren. Zowel de wond als de infectie worden hierdoor van binnenuit bestreden.


Lees meer

Hoe werkt HYPERBARE ZUURSTOFTHERAPIE in het kort?

Hyperbare zuurstoftherapie is een behandeling waarbij patiënten via een masker of kap 100% zuurstof inademen. Dit gebeurt in een grote afgesloten ruimte (de hyperbare kamer) waarin de druk hoger is dan de normale omgevingsdruk.

Door de verhoogde druk kan het lichaam ongeveer 12,5 maal zoveel zuurstof in het bloedplasma opnemen dan normaal. Daardoor worden de weefsels waar te weinig zuurstof komt, beter van zuurstof voorzien.

Hoe lang duurt hyperbare zuurstoftherapie?

Hyperbare zuurstoftherapie is een behandeling die meestal 6 tot 8 weken duurt. De patiënt ondergaat in die periode ongeveer 30 – 40 sessies van 1 uur en 50 minuten.

Deze sessies vinden iedere werkdag plaats.


Een sessie in de HYPERBARE KAMER


Bij de hyperbare zuurstofbehandeling ademt de patiënt 100% zuivere medicinale zuurstof in waarbij hij/zij in een drukcabine zit (de hyperbare kamer).

De hyperbare kamer is een afgesloten ruimte waarin “vliegtuigstoelen” staan opgesteld. Hierin kunt u gedurende de behandeling comfortabel zitten. Indien zitten in een van deze stoelen niet mogelijk is, neemt u in een bed of rolstoel plaats in de cabine.


Lees alles over de behandelsessie

KENGETALLEN LATE BESTRALINGSSCHADE BORST


Patiënten pijnklachten verdwenen

0123456789001234567890%

Afname in ernst van de pijn

0123456789001234567890%

Toename beweeglijkheid arm

0123456789001234567890%

WANNEER WORDT HYPERBARE ZUURSTOFTHERAPIE TOEGEPAST?

Bent u in het verleden bestraald wegens kanker en herkent u één of meer van de klachten die staan bij het gebied waar u bestraald bent? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Samen kijken we of u in aanmerking komt voor behandeling met hyperbare zuurstof.

Hyperbare zuurstoftherapie wordt onder andere ingezet bij patiënten met complexe wonden en patiënten met klachten na bestraling. De therapie wordt ingezet om het zuurstoftekort in het beschadigde weefsel op te heffen. Daarnaast zorgt deze therapie voor het aanmaken van nieuwe bloedvaatjes en het verbeteren van de cellen die van belang zijn voor het herstel. Dit stimuleert het herstel van het beschadigde weefsel.

Onderstaande klachten kunnen worden behandeld met hyperbare zuurstoftherapie.BEHANDELTRAJECT


1. VERWIJZING

Na ontvangst van de verwijsbrief van uw huisarts of medisch specialist plannen wij uw intakegesprek.


2. INTAKE ARTS

Het medische intakegesprek vindt plaats met een van onze kliniekartsen.

3. INTAKE VERPLEEGKUNDIGE

Tijdens het gesprek met de verpleegkundige krijgt u uitleg over de behandeling en worden eventuele vragen beantwoord.


4. HYPERBARE BEHANDELING

1 uur en 50 minuten per sessie in behandelkamer.

5. NAZORG

Telefonisch consult na 3 en 12 maanden.


VEELGESTELDE VRAGEN HYPERBARE ZUURSTOFTHERAPIE

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen met betrekking tot de hyperbare zuurstoftherapie. Staat uw vraag hier niet bij neem dan gerust contact met ons op.

  • Kent hyperbare zuurstoftherapie bijwerkingen?
  • Wat moet ik meenemen naar mijn eerste bezoek aan de kliniek?
  • Wat is hyperbare zuurstofbehandeling?
  • Ik ben bedlegerig, is dat een probleem?

Het antwoord op deze vragen en meer vind u op de pagina Veelgestelde vragen hyperbare zuurstoftherapie. Staat uw vraag hier niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.


WAT ONZE PATIËNTEN ZEGGENBESTRALINGSSCHADE NA BEHANDELING BORSTKANKER

Na 4 jaar pijn in mijn borst na bestraling heeft mijn chirurg mij naar de Da Vinci Kliniek doorgestuurd voor hyperbare zuurstoftherapie.

Al vrij vlug begon ik te merken dat de pijn en de verharding minder werden. Na 60 behandelingen was mijn pijn weg en kan ik weer normaal slapen zonder pijn. Echt geweldig. 


COMPLEXE WOND NA BORSTAMPUTATIE

Ik ben bij de Da Vinci kliniek terecht gekomen na een borstverwijdering. Vanwege forse weefselnecrose in de wond had mijn plastisch chirurg mij verwezen. Tot mijn verbazing verdween het dode weefsel en kwam er nieuwe huid tevoorschijn. Ook het forse oedeem in mijn borst verdween.

Ik wil een compliment geven aan het deskundige personeel van de kliniek. Zij werken persoonsgericht en met aandacht voor de mens. Dank jullie wel, het heeft de verwerking van mijn ziekte zoveel gemakkelijker gemaakt.


BESTRALINGSSCHADE

De 40 behandelingen waren geen belasting, het voelde als ontspanning. Ik ga het contact met medepatiënten en personeel nog missen. 

Ik ben heel blij te zijn verwezen, mijn pijnklachten zijn sterk verminderd en vertrouwen voor de toekomst versterkt.

CONTACTGEGEVENS

Da Vinci Kliniek
T. 040-2180530
F. 040-2180539
E. info@davincikliniek.nl

Locatie Geldrop
Nieuwendijk 49
5664 HB Geldrop

Locatie Amersfoort
Meander Da Vinci
Maatweg 3
3813 TZ Amersfoort

Volg route Foyer 6 voor Meander Da Vinci.

OPENINGSTIJDEN

Kliniek
maandag t/m vrijdag 08.00 – 17.00 uur

De hyperbare zuurstofbehandeling
08.15 – 10.05 uur
10.45 – 12.35 uur
13.15 – 15.05 uur

U dient 15 minuten van te voren aanwezig te zijn in de kliniek.

Route
Klik hier voor de route naar onze kliniek in Geldrop.

Klik hier voor de route naar onze Meander Da Vinci kliniek in Amersfoort.