Eerste patiënten Long-COVID in behandeling

long-covid-1200x801.jpeg

Een paar maanden geleden is er onderzoek* gepubliceerd over positieve effecten die hyperbare zuurstoftherapie (HBOt) laat zien bij de behandeling van Long-COVID patiënten. Sinds die tijd wordt er achter de schermen hard gewerkt om de behandeling van Long-COVID patiënten met HBOt mogelijk te maken.

Sinds kort is het mogelijk om bij Da Vinci Kliniek patiënten met Long-COVID te behandelen. De afgelopen twee weken zijn de eerste patiënten in behandeling gegaan.

De behandeling bieden wij aan onder de volgende voorwaarden:

  • De klachten zijn 3 maanden na de positieve Covid-19 test nog aanwezig;
  • Het gaat om cognitieve klachten (zoals vermoeidheid, vergeetachtigheid, concentratie- en aandachtsproblemen en overprikkelingsverschijnselen);
  • Patiënten moeten verwezen worden door een medisch specialist (dus geen huisarts)
  • Behandeling wordt niet vergoed vanuit de zorgverzekering, patiënt betaalt zelf de kosten. Wel raden wij alle patiënten aan een verzoek tot vergoeding te doen bij hun zorgverzekeraar (middels een machtiging) en/of hun werkgever

Heeft u een patiënt of bent u een patiënt die voor behandeling in aanmerking komt en wilt u meer informatie, neem dan contact op via info@davincikliniek.nl.  Medisch specialist kan rechtstreeks verwijzen via onze website www.davincikliniek.nl.

Er is nog veel onbekend over Long-COVID: zowel over hoe de klachten ontstaan als welke behandelingen effectief kunnen zijn. We zien uit onderzoek dat behandeling met HBOt een positief effect laat zien op cognitieve functies. Wel staan er nog vragen open, bijvoorbeeld over hoe lang het positieve effect aanhoudt. Om dit soort vragen te kunnen beantwoorden zijn wij druk bezig om financiering mogelijk te maken om verder onderzoek te doen naar de effecten van HBOt bij Long-COVID.

https://www.nature.com/articles/s41598-022-15565-0,

    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2213158222002832?via%3Dihub

VESTIGINGEN

Da Vinci Kliniek heeft 6 vestigingen in Nederland.

Bekijk hier onze vestigingen en de contactgegevens per vestiging.