Corona: behandelingen gaan door en patiënten kunnen regulier verwezen worden

coronavirus1-1200x379.jpeg

 

Op dit moment zijn weer extra maatregelen van kracht om de verspreiding van het Covid-19 virus tegen te gaan. 

Patiënten die al bij ons onder behandeling zijn kunnen gewoon blijven komen. Ook kunnen nieuwe patiënten regulier naar ons verwezen worden.
Uiteraard hanteren wij strikt de meest actuele richtlijnen van het RIVM. Tevens hebben we sinds de uitbraak van Covid-19 aanvullende maatregelen getroffen en kunnen we onze zorgverlening op een veilige manier blijven aanbieden.

Een overzicht van onze richtlijnen (PDF)

Welke richtlijnen hanteren wij

  • Draag een mondkapje in de kliniek
  • Wij ontvangen patiënten op zijn vroegst 10 minuten voorafgaand aan hun afspraak. Is de patiënt eerder? Dan verzoeken wij die, indien mogelijk, om buiten nog even te wachten.
  • Taxichauffeurs mogen niet binnen wachten.
  • In de kliniek wordt patiënten verzocht om hun handen te desinfecteren, vragen wij hen nogmaals naar klachten zoals hoesten, kortademigheid, neusverkoudheid, recent verlies van reuk of smaak, of koorts. Ook wordt gevraagd of men een huisgenoot in thuisisolatie heeft en of de patiënt uit een bron- en contactonderzoek van de GGD naar voren is gekomen als ‘nauw contact’ en het dringende advies heeft ontvangen om 10 dagen in thuisquarantaine te gaan.
    Als dit het geval is, gaat de afspraak niet door en plannen we een nieuwe datum.
    Als het gaat over noodzakelijke zorg in het kader van wondgenezing, is het mogelijk de patiënt in de thuissituatie te behandelen.
  • In de hyperbare kamer zijn extra schermen geplaatst tussen de patiënten. Op die manier wordt lichamelijk contact vermeden.
  • Om het aantal bezoekers in onze klinieken beperkt te houden ontvangen wij patiënten het liefst zonder begeleiding. Indien begeleiding nodig is in verband met mobiliteit, of om een andere zwaarwegende reden, dan is maximaal 1 begeleider toegestaan. Als de patiënt het prettig vindt, kan tijdens het intakegesprek of een controle iemand meeluisteren via de telefoon.

VESTIGINGEN

Da Vinci Kliniek heeft 5 vestigingen in Nederland.

Bekijk hier onze vestigingen en de contactgegevens per vestiging.