Teendrukmeting

Wat is een teendrukmeting?

De teendrukmeting is een onderzoek dat wordt ingezet bij patiënten met diabetes om vast te stellen of er vernauwingen in de slagaders van de benen zijn. 

Tijdens dit onderzoek wordt de bloeddruk in de grote teen en de bovenarmen gemeten. Vervolgens wordt berekend wat de verhouding is tussen de gemeten waarden. Normaal gesproken is de bloeddruk in de slagader in de grote teen vrijwel gelijk aan die in de arm. Bij een vernauwing in het been is de bloeddruk in de teen lager dan die in de arm.

Voor wie is een teendrukmeting bedoeld?

De teendrukmeting is bedoeld voor alle patiënten met diabetes die een wond hebben op het onderbeen of de voet.

Hoe verloopt een teendrukmeting?

De teendrukmeting wordt uitgevoerd in rust. Daarom wordt u voorafgaand aan het onderzoek door de arts gevraagd een aantal minuten plat te gaan liggen. 

Wij meten de bloeddruk in de arm en de bloeddruk in de grote teen met behulp van een Dopplerapparaat. Dit apparaat gebruikt geluidsgolven. De arts meet de bloeddruk in de teen en in de bovenarm. De verhouding tussen de druk in de grote teen en de armen maakt de toestand van de slagaders in uw benen inzichtelijk. De uitkomst van dit onderzoek wordt met u besproken door uw behandelaar. 


VESTIGINGEN

Da Vinci Kliniek heeft 5 vestigingen in Nederland.

Bekijk hier onze vestigingen en de contactgegevens per vestiging.