Late bestralingsschade blaas na behandeling van prostaatkanker

Eric-Vromans.png
“๐—จ ๐—บ๐—ผ๐—ฒ๐˜ ๐—ฒ๐—ฟ ๐—บ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐—บ๐—ฒ๐—ฒ ๐—น๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป.โ€
Sinds de heer Eric Vromans (70 jaar) 50 jaar is laat hij ieder jaar via zijn huisarts een totale bloedcontrole doen. In 2019 bleek zijn PSA-waarde verhoogd en werd meneer Vromans verwezen naar het Jeroen Bosch ziekenhuis, waar sindsdien op gezette tijden controles plaatsvinden. Na een half jaar begon de uitslag van de PSA-waarde op te lopen en was het nodig om de prostaatkanker te gaan behandelen.
In mei 2020 wordt de heer Vromans behandeld door middel van Brachytherapie, een inwendige bestraling waarbij radioactieve zaadjes werden ingebracht. Al snel kreeg de heer Vromans klachten van deze behandeling.
โ€œDe klachten gingen mijn leven beheersen, het beheerst je dagindeling en je bent er continu mee bezig.โ€ verteld meneer Vromans. Uiteindelijk heeft de heer Vromans zich gemeld bij de uroloog met zijn klachten en die heeft hem naar de MDL-arts gestuurd. Het was inmiddels duidelijk dat de klachten die hij had pasten bij late bestralingsschade.
Hier hoort de heer Vromans voor het eerst over hyperbare zuurstoftherapie.
Echter de MDL-arts verwijst hem toch weer terug naar de uroloog voor de behandeling van zijn klachten. Daar is verder onderzoek gedaan en kreeg de heer Vromans te horen โ€œU moet er maar mee leren levenโ€. De heer Vromans is hier niet mee akkoord gegaan en hij heeft er zelf voor gezorgd dat de uroloog hem verwees naar de Da Vinci Kliniek voor behandeling met hyperbare zuurstoftherapie.
โ€œWat is dat een goede keus gebleken. Na 15 behandelingen met hyperbare zuurstoftherapie was het positieve effect al merkbaar en was ik eigenlijk zo goed als klachtenvrij! Geen incontinentie meer! Het is een intensieve behandeling en dat viel mij in het begin behoorlijk tegen. Maar absoluut de moeite waard!โ€
Sindsdien heeft de heer Vromans twee missies: โ€œIk adviseer alle mannen om vanaf 50 jaar hun PSA-waarde te laten controleren en ik vertel waar nodig over de behandeling met hyperbare zuurstoftherapie bij late bestralingsschade. Ik heb mijzelf genezen verklaard en heb mijn oude leven weer terug!โ€

VESTIGINGEN

Da Vinci Kliniek heeft 6 vestigingen in Nederland.

Bekijk hier onze vestigingen en de contactgegevens per vestiging.