Hyperbare zuurstoftherapie als behandeling van Long-COVID

Media-aandacht-long-covid-foto-post.jpg

De impact van Long-COVID is voor veel patiënten nog steeds gigantisch. Helaas zijn er in Nederland nog geen goedgekeurde behandelingen. En ook onderzoek komt maar moeilijk op gang.

In verschillende artikelen die op 11 januari in de media zijn verschenen wordt beschreven hoe steeds meer patiënten daarom zelf op zoek gaan naar behandelingen. Hierin wordt ook de behandeling van Long-COVID met hyperbare zuurstoftherapie (HBOt) besproken.

https://www.nu.nl/uit-andere-media/6246488/longcovidpatienten-zoeken-zelf-behandelingen.html

Een aantal maanden geleden zijn er buitenlandse onderzoeken* gepubliceerd waaruit blijkt dat hyperbare zuurstoftherapie een positief effect heeft bij de behandeling van Long-COVID patiënten.

Op basis van deze onderzoeken zijn hyperbare centra in Nederland begonnen met het behandelen van Long-COVID patiënten met HBOt.

Gezamenlijk verzamelen we data om het effect van HBOt aan te kunnen tonen en zijn we achter de schermen druk bezig met financiering van lange termijn onderzoek.

Onder welke voorwaarden worden patiënten behandeld:

  • De klachten zijn 3 maanden na de positieve Covid-19 test nog aanwezig;
  • Het gaat om cognitieve klachten (zoals vermoeidheid, vergeetachtigheid, concentratie- en aandachtsproblemen en overprikkelingsverschijnselen);
  • Patiënten moeten verwezen worden door een medisch specialist of huisarts;

Behandeling wordt niet vergoed vanuit de zorgverzekering, patiënt betaalt zelf de kosten. Wel raden wij alle patiënten aan een verzoek tot vergoeding te doen bij hun zorgverzekeraar (middels een machtiging) en/of hun werkgever.

Heeft u een patiënt of bent u een patiënt die voor behandeling in aanmerking komt en wilt u meer informatie, neem dan contact op via info@davincikliniek.nl.

 

https://www.nature.com/articles/s41598-022-15565-0,

   https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2213158222002832?via%3Dihub

VESTIGINGEN

Da Vinci Kliniek heeft 5 vestigingen in Nederland.

Bekijk hier onze vestigingen en de contactgegevens per vestiging.