Informatiebijeenkomst voor (ex)borstkankerpatienten 31 oktober 2022

Campagne-Event-31-Oktober-2022-Vierkant-002.jpg

Da Vinci Kliniek, de Borstkankervereniging en verschillende fysiotherapeuten en huidtherapeuten organiseren op 31 oktober gezamenlijk een informatiebijeenkomst voor (ex)borstkankerpatiënten die na de behandeling van borstkanker lichamelijke klachten ervaren.

Late bestralingsschade
Bestralingen zijn vaak intensief en kennen nogal eens vervelende bijwerkingen. De meeste bijwerkingen verdwijnen nadat de behandeling voorbij is. Maar soms blijven klachten lang aanhouden, of ontstaan ze pas jaren na de bestraling. Dat type klachten noemen we ‘late bestralingsschade’.

De kanker is verdwenen, maar de klachten blijven
Waar moet je dan aan denken? Iemand die bestraald is bij borstkanker kan harde plekken, pijn of een zwelling in de borst houden, een arm hebben die niet soepel beweegt of een wond die maar niet geneest. Ook lymfoedeem is een veelvoorkomend probleem.

Allemaal heel vervelende bijwerkingen waar mensen jarenlang, soms zelfs hun leven lang, last van houden. Bovendien zijn de gevolgen vaak niet alleen lichamelijk, maar beïnvloeden ze ook hoe iemand zich voelt en dagelijks functioneert. Gelukkig is daar vaak wel iets aan te doen.

Late bestralingsschade en behandeling

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk voor late bestralingsschade, zoals bijvoorbeeld hyperbare zuurstoftherapie en fysio- of oedeemtherapie. Tijdens de informatiebijeenkomst kan iedereen meer informatie krijgen over de behandelmogelijkheden. Er zal uitleg gegeven worden over wat hyperbare zuurstoftherapie is en bij welke klachten het ingezet kan worden.  Een arts is aanwezig voor meer persoonlijke vragen. De fysio- of oedeemtherapeut zal informatie geven over de behandelmogelijkheden bij onder andere lymfoedeem, bewegingsbeperking en harde plekken in de borst. Verder is er meer algemene informatie te vinden van de Borstkankervereniging en wat zij voor patiënten kunnen betekenen. Uiteraard kan iedereen ook lotgenoten treffen op deze bijeenkomst.

Aanmelden

De informatiebijeenkomst is op maandag 31 oktober op alle vestigingen van Da Vinci Kliniek (Amersfoort, Arnhem, Geldrop, Hoogeveen, Rotterdam en Waalwijk). U bent welkom tussen 16.00 uur en 17.30 uur of tussen 18.30 uur en 20.00 uur. We zouden het fijn vinden als u zich van tevoren aanmeldt via aanmelden@davincikliniek.nl. Mail ons uw naam, tijdstip en de vestiging die u wilt bezoeken.

Wij heten u van harte welkom en hopen dat we uw vragen kunnen beantwoorden.

 

VESTIGINGEN

Da Vinci Kliniek heeft 6 vestigingen in Nederland.

Bekijk hier onze vestigingen en de contactgegevens per vestiging.